Eind jaren tachtig vestigde het marketingbureau voor goede doelen Novamedia BV zich in de Van Eeghenstraat, Amsterdam. Vanuit nummer 93, later 93-95, ontplooide Novamedia activiteiten om fondsen te genereren voor talloze goededoelenorganisaties. Een van de initiatieven was in 1989 de Nationale Postcode Loterij. Met de groei van de loterij nam de vraag naar werkruimte toe. Zeker toen de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij zich aansloten en de Goede Doelen Loterijen NV werd geboren.

In de loop der jaren verwierven de loterijen en Novamedia negen panden in de Van Eeghenstraat. De doorzettende groei, onder meer door de internationalisering naar Zweden, Groot-Brittannië en Duitsland, vraagt om meer en efficiëntere ruimte.

Die is gevonden in de Beethovenstraat 200. Dit pand op de Zuidas, waar ooit verzekeraar Winterthur resideerde, zal een ware metamorfose ondergaan. Milieu en leefbaarheid staan voorop en bij oplevering moet het een van de duurzaamste kantoren ter wereld zijn. Nieuwe technieken van bouwen, energiegebruik en isolatie krijgen unieke toepassingen. Er komen een buurtrestaurant en een tv-studio in. De loterijen verwachten in de zomer van 2018 te kunnen verhuizen naar dit door Benthem Crouwel Architects ontworpen onderkomen. De negen objecten in de Van Eeghenstraat worden daarom nu te koop aangeboden.

 

Meer over de Goede Doelen Loterijen