Een monument van een villa met parkeren op eigen terrein

Naast de ingang van het Vondelpark ligt deze unieke villa van 4 lagen, die architect Theo Sanders voor zichzelf ontwierp en in 1900 liet bouwen. Bij de ingrijpende renovatie in 2011 zijn bijzondere neoromantische details teruggevonden en met grote zorg gerestaureerd. Het prachtig beschilderde plafond op de beletage is hiervan een voorbeeld.

De rijke detaillering met invloeden van Berlage is behouden en vinden we in alle vertrekken terug. Het statige trappenhuis baadt in een zee van licht door het grote dakraam met gekleurd glas in lood.

De enorme serre aan de achterzijde biedt een grandioos uitzicht op het aangrenzende Vondelpark. Het gemeentelijke monument is momenteel een kantoor. Gebruik als woonhuis is zeer wel denkbaar. De ruime omheinde achtertuin is nu grotendeels bestraat en geeft met de eigen oprit plek aan 5 auto’s.

Bij de renovatie is voorts veel aandacht besteed aan de verduurzaming van het pand door gebruik van hoogwaardige materialen. Aardwarmte zorgt voor de koeling en verwarming van het pand.