Grandeur

Als de enorme, massief houten deur van Van Eeghenstraat 101 openzwaait, sta je in de statige marmeren hal met uitzicht op de monumentale trap. Rechts liggen de kantoorvertrekken, nog met de originele schuifdeuren en een werkende open haard. De serre vormt de logische overgang naar de tuin met terras op het zuiden. Op de eerste verdieping trekt vooral de vergaderzaal aan de voorkant de aandacht. Het originele plafond is zorgvuldig gerestaureerd en de zaal is door een interieurarchitect zo ingericht dat het de creativiteit van de aanwezigen bevordert.

De tweede en derde verdiepingen zijn minder hoog dan de eerste en bieden prettige werkruimtes. Elke etage heeft een eigen pantry en sanitaire groep. Het pand is volledig bekabeld. Op de bovenverdieping is er toegang tot het dak. De kelder met stahoogte onder het hele gebouw is in gebruik als archiefruimte.

Door de vele originele elementen en gezien de officiële bestemming is het object bestemd om te worden gebruikt als woning.